Educatie  >  Activiteiten  >  Kom op adem op de Stegge 3/5

In het kort

Hoe ga ik verder met en na Covid 19? Wat heeft het me geleerd en wat wil ik voortaan anders? Help jezelf deze vragen te beantwoorden met het opdoen van vernieuwende ervaringen op een prachtige plek in een mooie natuurlijke omgeving.

Start op: May 3, 2021
Om: 9:30

Duur: 6 dagen

Prijs: € 1.450,00
voor 7 personen accomodatie, logies, beddengoed, rondleiding, voor 4 pers. workshops, groentetas uit de tuin
Ulrike von Meier
Ulrike von Meier

Ulrike: De tuin van Aarde-Werk de Stegge is voor mij een magische plek. Prachtige bloemen, wuivend gras, kruiden, groenten in de volle grond, talloze vogels, waterdieren en krachtplekken. Kersenbomen en knotwilgen en overal de overdonderende stilte gevuld met klanken uit de natuur. Het kan toch niet anders dan dat wezens uit andere werelden zich hier ook thuis voelen? Voor mij is dit de aangewezen plek om die ontastbare aanwezigheid vorm te geven in de elfjes workshop.

Dominica Eyckmans
Dominica Eyckmans

Muziek is een essentieel en helend 'ingrediënt' van dit magische terrein. Alles is frequentie, 'nada brahma'. Musica Dominica is gepassioneerd door hoe natuur en 'innerlijke natuur' met elkaar verbonden zijn, hoe klank dit tastbaar maakt, en hoe alle aspecten van muziek ons kunnen helpen dit te ervaren. Ze neemt je met haar altviool, harpen, stem, ....op speelse en toch intense manier steeds weer mee op verrassende reizen, zowel tijdens de concerten als haar 'Muziek, Natuurlijk! - klank-shops.

http://dominica-eyckmans.com

Gea Boessenkool
Gea Boessenkool

Gea is permacultuur teacher, groepswerker en eigenaar/bewoonster van Aarde-Werk de Stegge. Ze geeft rondleidingen, workshops en cursussen bij Aarde-Werk de Stegge.

http://www.aarde-werkdestegge.nl

Kom op adem op de Stegge 3/5

Dompel je onder in een transformerende ervaring! Neem afstand van de hectiek van deze tijd. Kom herstellen in de krachtige nabijheid van de natuur en maak (opnieuw) verbinding met je eigen kern. Geniet door gezond te eten van het land, leer nieuwe skills in onze workshops en kom op adem in de verwelkomende sfeer van boerderij de Stegge. Beleef deze week met huisgenoten of vrienden uit je eigen bubbel (maximaal 7 personen).

Maak kennis met een eenvoudig en toch rijk leven en maak er deel van uit voor een week. 

Waarom bieden we je deze week aan?

We hebben met veel dankbaarheid in 2020 ervaren hoe waardevol het is voor een belangrijk deel zelfvoorzienend te zijn, ook in onze sociale behoeften. Met onze kleine gemeenschap (5-7 personen van heel verschillende leeftijden) hebben we rustig en heel prettig samengeleefd en samengewerkt aan de verdere verrijking van de natuurkwaliteiten van ons mooie 2 hectare grote landgoed.

Deze ervaring willen we jullie als deelnemers van een week 'op adem komen' meegeven en met jullie delen. 

De waarden die we nog sterker ontdekten tijdens de beide lockdowns waren kameraadschap in het samenwerken, waarderen van ieders eigenheid en kwaliteiten, de troost van de mooie natuur om ons heen, het heerlijke voedsel dat we zelf produceerden en klaarmaakten. Daaruit hebben we moed en kracht geput en ook anderen hierin mee kunnen nemen als ze korte tijd bij ons verbleven en meehielpen. 

Tijdens de ervaringsweek bieden we jullie de volgende activiteiten aan voor elke dag één:

Na de aankomst op zondagavond, starten we op maandag met een rondleiding om jullie het terrein te laten zien en je er je thuis te laten voelen.

De andere dagen bieden we jullie het volgende aan:

  • een workshop werken met geneeskrachtige planten van ons eigen land.
  • een wandeling op blote voeten over ons blote voeten-pad of maak gebruik maken van ons belevingspad., heerlijk en bewust zwervend over ons mooie land met bijzondere aandacht voor iedere stap die je zet. 
  • een kookworkshop raw en gezond koken met groenten uit de tuin
  • brood leren bakken, met zelfgemaakt zuurdesem en zelfgemalen spelt.
  • rondleiding langs de bijzondere natuurkwaliteiten van ons terrein
  • een muziekworkshop waarin je vanzelf gaat meespelen
  • een buitenmaaltijd koken op houtvuur
  • creatief aan de slag met wol om een heel eigen elfje te maken 

De activiteiten vinden buiten plaats of bij jullie in de Schoppe (aan huis!). De all in prijs gaat uit van 4 volwassenen voor de workshops, kinderen gratis.

Naast de geplande activiteiten zoals hierboven is er alle ruimte in de week om te wandelen en te fietsen in het prachtige Nationale landschap Winterswijk. Voor wie wil, is er ook de mogelijkheid met ons een dagdeel mee te werken in de moestuin, bij onderhoudswerk in het voedselbos of op andere plekken op het terrein, zodat jullie ook echt ons dagelijks leven met ons kunt delen. 

Wil je je graag aanmelden voor een andere periode keer dan terug naar het activiteitenoverzicht en kies daar je gewenste data.

Powered by Froala Editor

Meld je hier aan