Educatie  >  Activiteiten  >  Planten geneeskracht

In het kort

Vanaf 1 juni : In een dag maak je je de technieken eigen om zelf zalf en geneeskrachtige tinctuur te maken. Vorm een groepje van minimaal 4 en maak een afspraak met ons op een datum die jullie goed uitkomt.

Start op: Jun 1, 2023
Om: 10:00
Prijs: € 60,00
inclusief je potje zelfgemaakte zalf en tinctuur en natuurlijk de heerlijke biologische lunch
Gea Boessenkool
Gea Boessenkool

Gea is permacultuur teacher, groepswerker en eigenaar/bewoonster van Aarde-Werk de Stegge. Ze geeft rondleidingen, workshops en cursussen bij Aarde-Werk de Stegge.

http://www.aarde-werkdestegge.nl

Planten geneeskracht

We beginnen na de kennismaking met een wandeling door de tuin van boerderij de Stegge o.l.v.  Gea Boessenkool. De wandeling eindigt met het verzamelen van de bloemen benodigd voor het maken van een geneeskrachtige zalf. We gaan vervolgens de stappen doorlopen van bloemen drogen, olie maken en uiteindelijk zalf maken. Uiteraard krijg je een potje zalf mee naar huis.

We pauzeren daarna onder het genot van een heerlijke verse biologische lunch met (zelf geplukte) eetbare bloemen en (wilde) salades uit de tuin. We eten, als het weer even meezit, buiten! 

's Middags gaan we opnieuw de tuin in om de bloemen en plantendelen te verzamelen voor geneeskrachtige tinctuur. Met Gea's uitleg raak je als vanzelf verbonden met je eigen kunnen om je eigen tinctuur te maken. Als deze klaar is, kun je later een flesje naar keuze uit onze voorraad meenemen. 

Een rustige en ontspannen dag waar je jezelf kunt omringen met de onvermoede schatten uit de natuur...

Ben je ook nieuwsgierig naar het zelf maken van deodorant, tandpasta en tinctuur? Meld je dan (ook) aan voor de workshop 'Zelfgemaakt' of zoek in overleg met ons een passende datum voor jou en een paar vrienden /vriendinnen ( minimaal 4 personen)


Powered by Froala Editor

Meld je hier aan