Educatie  >  Activiteiten  >  Elfjes maken

In het kort

In deze workshop maak je je eigen alter-elf, geïnspireerd op de prachtige buitenruimte van Aarde-Werk de Stegge. Volgende data: 5 mei, 8 juni, 6 juli, 8 augustus, 7 september.

Start op: Apr 13, 2021
Om: 14:00
Prijs: € 40,00
alle materiaal, thee en wat lekkers

Elfjes maken

De workshop start met een inspiratiewandeling door de prachtige levenslustige buitenruimte van Aarde-Werk de Stegge, waarbij de aldaar woonachtige elf Sedna tussen de bloemen en bomen op haar harp speelt. 


Als we terugkomen in de cursusruimte staat de kruidenthee klaar, gemaakt van de heerlijk geurende aromatische blaadje en bloesems uit de tuin.


Daarna gaan we aan de slag met het creëeren van een eigenzinnig elfje. Daarvoor gebruiken we lontwol, een heerlijk zacht en aaibaar materiaal in sprekende zinneprikkelende kleuren.  Eerst worden het hoofdje, het lijf en de armen gemodelleerd waarvoor ik je stap voor stap een wikkeltechniek aanleer. Je kiest zelf de huidskleur. Daarna kleed je de elf aan helemaal naar je eigen stijl. Met behulp van een speciale naald kun je de wol op de juiste plaatsen bevestigen. 


Het werken met dit zachte aaibare materiaal maakt dat je na verloop van tijd in een andere laag van je bewustzijn terecht komt. Als vanzelf wordt je meegenomen naar een verstilde concentratie, geleid door je handen die bezig zijn met het vinden van de juiste vormen en de kleurencombinaties. Je eigen creativiteit mag de ruimte innemen die ze nodig heeft.


Na ongeveer 2 uur is de elf af en kun je deze als tastbare herinnering aan deze heerlijke plek mee naar huis nemen.

Powered by Froala Editor

Meld je hier aan