Educatie  >  Activiteiten  >  Elfjes maken

In het kort

In deze workshop maak je je eigen alter-elf, geïnspireerd op de prachtige buitenruimte van Aarde-Werk de Stegge. Volgende data: 6 mei, 9 juni, 7 juli, 7 augustus, 8 september.

Start op: Apr 14, 2021
Om: 14:00
Prijs: € 50,00
alle materiaal, thee en wat lekkers
Ulrike von Meier
Ulrike von Meier

Ulrike: De tuin van Aarde-Werk de Stegge is voor mij een magische plek. Prachtige bloemen, wuivend gras, kruiden, groenten in de volle grond, talloze vogels, waterdieren en krachtplekken. Kersenbomen en knotwilgen en overal de overdonderende stilte gevuld met klanken uit de natuur. Het kan toch niet anders dan dat wezens uit andere werelden zich hier ook thuis voelen? Voor mij is dit de aangewezen plek om die ontastbare aanwezigheid vorm te geven in de elfjes workshop.

Dominica Eyckmans
Dominica Eyckmans

Muziek is een essentieel en helend 'ingrediënt' van dit magische terrein. Alles is frequentie, 'nada brahma'. Musica Dominica is gepassioneerd door hoe natuur en 'innerlijke natuur' met elkaar verbonden zijn, hoe klank dit tastbaar maakt, en hoe alle aspecten van muziek ons kunnen helpen dit te ervaren. Ze neemt je met haar altviool, harpen, stem, ....op speelse en toch intense manier steeds weer mee op verrassende reizen, zowel tijdens de concerten als haar 'Muziek, Natuurlijk! - klank-shops.

http://dominica-eyckmans.com

Elfjes maken

De workshop start met een inspiratiewandeling door de prachtige levenslustige buitenruimte van Aarde-Werk de Stegge, waarbij de aldaar woonachtige elf Sedna tussen de bloemen en bomen op haar harp speelt. 


Als we terugkomen in de cursusruimte staat de kruidenthee klaar, gemaakt van de heerlijk geurende aromatische blaadje en bloesems uit de tuin.


Daarna gaan we aan de slag met het creëeren van een eigenzinnig elfje. Daarvoor gebruiken we lontwol, een heerlijk zacht en aaibaar materiaal in sprekende zinneprikkelende kleuren.  Eerst worden het hoofdje, het lijf en de armen gemodelleerd waarvoor ik je stap voor stap een wikkeltechniek aanleer. Je kiest zelf de huidskleur. Daarna kleed je de elf aan helemaal naar je eigen stijl. Met behulp van een speciale naald kun je de wol op de juiste plaatsen bevestigen. 


Het werken met dit zachte aaibare materiaal maakt dat je na verloop van tijd in een andere laag van je bewustzijn terecht komt. Als vanzelf wordt je meegenomen naar een verstilde concentratie, geleid door je handen die bezig zijn met het vinden van de juiste vormen en de kleurencombinaties. Je eigen creativiteit mag de ruimte innemen die ze nodig heeft.


Na ongeveer 2 uur is de elf af en kun je deze als tastbare herinnering aan deze heerlijke plek mee naar huis nemen.

Wil je je graag aanmelden voor een andere datum, keer dan terug naar het activiteitenoverzicht en kies daar je gewenste datum.

Powered by Froala Editor

Meld je hier aan