Wil jij gaan wonen of logeren in dit tiny house?

Tiny house

Vraagprijs € 20.000,- kk.

Een tiny house om compact te wonen. te gebruiken als vakantiehuisje, mantelzorgwoning of permanente woning.

Na geruime tijd bewoond te zijn geweest door diverse Europese vrijwilligers, moet het mooie huisje toch het terrein verlaten. 

Hoe makkelijk het Tiny House vervoerd kan worden zie je hier: als de grond maar wel hardbevroren of goed droog is! Hier het casco ontwerp zonder de natte cel.

Het Tiny House bestaat uit 2 ruimtes: 

Het woonslaapgedeelte: 210 breed x 315 hoog (in de nok) x 535 breed. Het bed is 140x210, het aanrecht 93 hoog x190 x60. In de nok is deels een zoldertje aangebracht met vloeroppervlak 210 breed x 105 hoog x 210 diep. Eventueel si een tweepersoons bed daar ook mogelijk, als je een ladder aanbrengt. Dan win je veel woonruimte. 

De natte cel is  210 breed  x 115 cm diep. In de natte cel is een toilet en een douche ingebouwd . Er zit een ventilator en een kleine elektrische boiler in de kap boven de douche gebouwd. 

Elke wand heeft een raam, in de lange kant zit ook de toegangsdeur. Het huisje is geheel ingericht, incl koelkast, elektrische boiler en  2 inductiekookplaten. Ook het superslimme houtkacheltje ( Cubic Ministove) en de schoorsteenatttributen zitten bij de vraagprijs in. 

Isolatie

Alle zijden van het huisje zijn geïsoleerd: dak, gevel en vloer op de trailer. Dit kon niet overal dikke isolatie zijn ivm de afmetingen van het huisje. Daarom hebben wij het later flink 'aangedikt' met rondom strobalen en ook onder het huisje. Je zou dit zelf ook kunnen doen, het ziet er dan erg leuk uit, zoals je kunt zien op de foto. 

Verwarming

Bij het huisje hoort de fantastische cubic ministove Grizzly  met de afmetingen 33 cm breed x 38 cm hoog x 30 cm diep. Een speciaal voor Tiny Houses door een Canadese zelfbouwer ontworpen metalen superkacheltje van mini afmetingen, gestookt ook met minihoutjes ( alle schoon en droog hout wordt gulzig omgezet in heerlijke natuurlijke warmte. Bij de kachel horen ook de noodzakelijke schoorsteen-elementen binnen en buiten ( met dakdoorvoer) en lange dubbelwandige buitenpijp. Je kunt zelfs (water) koken op het kacheltje! 

Installaties/aansluitingen

Het huisje is voorzien van moderne elektra- en wateraansluitingen. Deze moeten op het elektra-net en de waterleiding worden aangesloten. De afvoer van douche, keuken en toilet moet aangesloten worden op een sceptic tank of een rioolaansluiting. 

Het Tiny House wordt opgeleverd op de parkeerplaats van onze boerderij. In overleg kun je elementen meenemen van de ombouw met strobalen, zoals delen toegangstrap, de ombouw aan alle zijden en/of de strobalen.

Voor vragen of afspraak voor bezichtiging: Gea Boessenkool, gea@aarde-werkdestegge.nl, 06 21566924. 

Ons adres; Geessinkweg 3, 7107 AR Winterswijk Kotten.


Powered by Froala Editor

Stegge gebouwen afbeelding
Stegge gebouwen

Elk gebouw bij Aarde-Werk de Stegge heeft een eigen karakter. De boerderij De Stegge, de Schoppe, het Radmakerhuuske en de hooiberg behoren tot de cultuur-historie van de Oost-Achterhoek. 

Alle gebouwen zijn duurzaam en worden van elektriciteit voorzien door zonnepanelen. De hoofdgebouwen (Boerderij, Schoppe en Radhuis) worden verwarmd met behulp van de houtsnipper CV. De Hooiberg met behulp van infraroodpanelen. Afvalwater wordt met een helofytenfilter gefilterd en hergebruikt in toiletten en wasmachine.


De woongebouwen staan in een compact erf gerangschikt: boerderij, schoppe en radhuis, in de hoek rechtsonder op de plattegrond.


Powered by Froala Editor

Boerderij de Stegge afbeelding
Boerderij de Stegge

Het hoofdgebouw, de voormalige pachtboerderij "de Stegge", vormt het boegbeeld van Aarde-Werk de Stegge. De prachtige originele gebinten, de 'potscheuren' keukenvloer en de prachtige Finse tegelkachel dragen alle bij aan een mooi en fijn leefklimaat. De boerderij heeft Energielabel B. 

 


Afmetingen boerderij:

woonruimte op de vroegere deel: 9.20 X 8.75 

keuken: 7.38 x 4.05

zijkamer begane grond: 4.05 x 3.15

slaapkamers bovenverdieping: 3.35 X 4.20 en 5.20  X 3.80

serre: 5.00-3.80

Ongeveer in 1868 gebouwd, is deze pachtboerderij waarschijnlijk al veel ouder, want ook op kaarten van 1832 en documenten rond 1750 staat de "Stegge" al vermeld. Tot 1985 is de boerderij nog in bedrijf geweest met gemengde agrarische functies: 6 koeien, 2 varkens en een paard verbleven alle op de deel. Het was er waarschijnlijk vroeger erg donker met de grote deuren toen geheel van hout, alleen de kleine stalraampjes die in de West- en Zuid-gevel  gaven wat licht. Voor de boeren was er achter de deel, aan de oostkant, een kleine woonkamer met houtkachel en aangrenzende slaapkamer voor de boer en boerin. De kinderen sliepen in het hooi op de hilde, boven de koeien...

Veel van die oude tijden, is nog terug te zien in het prachtige eiken gebintswerk en in de originele potscheuren vloer in wat nu de keuken is. De oude staldeur is prachtig gerenoveerd volgens een ontwerp van Jan Desbouvrie.

De woonruimte (op de vroegere deel) is nu licht door 4 dakramen in de vide en door de grote deuren. De vloeren zijn overal geisoleerd en voorzien van vloerverwarming, gestookt met de houtsnipper CV. De Tulikivi speksteenkachel voegt daar nog heerlijke warmte aan toe, door dat deze naar alle kanten straalt. 

De huidige keuken is ruim en voorzien van alle moderne installaties (inductie, oven, koelkast, etc). De buitendeur die ook voor de helft open kan biedt s zomers een fijn contact met buiten. De potscheuren vloer is geisoleerd en voorzien van vloerverwarming. De afmetingen van de keuken zijn .

De afmetingen van de zijkamer beneden zijn . In deze kamer bevindt zich ook een schoorsteen met openhaard. 

Blik op het toilet beneden:


De entree wordt weinig  gebruikt, naar goed Achterhoeks gebruik komt iedereen 'achterom'.....
Op de weg naar boven nog even een kijkje op het prachtige gebintswerk vanaf de trap:

Image Caption

 Boven twee ruime slaapkamers, ieder met eigen douche en toilet

Slaapkamer 1

Slaapkamer 2: 

Ook vindt zich boven een wasruimte voor wasmachine en droger, inclusief een grote  inpandige kast.

De serre op het Zuiden is in 2022 gerealiseerd.

Plattegrond begane grond boerderij:


Plattegrond verdieping boerderijPowered by Froala Editor

De Schoppe afbeelding
De Schoppe

Op dezelfde plek als waar nu de geheel verbouwde schoppe (Achterhoeks voor schuur) staat, stond in 2006 nog een ouderwetse, wat vervallen schoppe.

Het gebint (de houten constructie), de dakpannen en de bakstenen zijn alle weer opnieuw gebruikt bij de wederopbouw van de Schoppe in 2012. De houtskeletbouw, het drielaags glas, de afwerking met leem en de buitenbeplanking met Winterswijks eikenhout vormen samen met de duurzame installaties en de hoge isolatiewaarden de reden dat het gebouw een "Excellent' Certificaat heeft gekregen van BREEAM, de internationale certificering voor duurzame gebouwen.

Het gebouw heeft een fijne luchtkwaliteit, heeft geen last van het langskomende verkeer dankzij de isolerende beglazing en wordt met een minimale hoeveelheid warmte uit de houtsnipperCV prettig warm gestookt middels de laagtemperatuur-vloerverwarming. De 14 zonnepanelen leveren voldoende stroom om nul op de meter te kunnen noteren. 

De Schoppe is bestemd als 2e bedrijfswoning. 

Afmetingen:

Woonruimte: 9.60 x 7.30

Keuken: 4.75 x 4,60

Boven 2 slaapkamers: slaapkamer 1: 4.70 x 10.00 en slaapkamer 2:  3.50 x 4.50.

De hoofdruimte vormt de mooie lichte woonruimte met aan 3 kanten triple glas ramen. 

In de ernaast gelegen ruime keuken  valt het mooie eikenhouten kookeiland en het ruimte aanrecht met veel  kastruimte. De keuken is volledig ingericht met inductieplaten, oven, afwasmachine en afzuiging .  

Beide ruimtes zijn ingericht om met meer mensen in te verblijven en te werken. Er zijn al vele groepen geweest die allerlei cursussen en workshops, trainingen en concerten of workshops hebben gevolgd.

Boven zijn 2 slaapruimtes met aparte badkamer en tweede toilet. 

 


 

 

de keuken van de schoppe

Blik op de bovenverdieping: badkamer met douche en vw., slaapkamer hier ingericht met 5 bedden voor cursisten. 

Powered by Froala Editor

Hooiberg afbeelding
Hooiberg

Als een van de eerste opstallen die werden bijgebouwd, verscheen in 2006 de hooiberg, oorspronkelijk als opslagplek voor onze landbouwproducten( graan, aardappels, appels etc.). Nu heeft de hooiberg een bestemming als cursusruimte  kleinschalige cursusactiviteiten. Een cursusleider mag maximaal een week in de Hooiberg verblijven. Een speciale plek met een heel eigen rust en eenvoud.! 

De Hooiberg is ingericht voor een prettig verblijf voor cursisten en cursusleider ( boven is een slaapruimte). De afmetingen zijn 5.00 x 5.00 . De Hooiberg wordt verwarmd met infra rood panelen, heeft een keukenhoek met inductieplaat, koelkast en afzuigkap. De aparte toilet/doucheruimte heeft een eigen afzuiging. Het douche- en keukenwater wordt verwarmd met een elektrische boiler. Aan de tuinzijde zijn openslaande deuren naar een terras. Er is ook ruime zitruimte onder de grote Europese vogelkers. 

Powered by Froala Editor

Radmakerhuuske afbeelding
Radmakerhuuske

Dit originele Radmakershuuske werd oorspronkelijk gebruikt als werkplaats voor de lokale wagenmaker. In het Openluchtmuseum in Arnhem is net zo'n huisje weer opgebouwd dat oorspronkelijk in Winterswijk Woold stond. 

Tot 2006 werd het huisje door de vorige eigenaar gebruikt als kantoorruimte. Jan-Willem en Gea hebben het verbouwd tot vakantiewoning of voor eigen gebruik en het verduurzaamd door dubbel glas en wandisolatie aan te brengen. 

Het huisje is bij de verbouw van de Schoppe in 2012 aangesloten op het centrale verwarmingssysteem en het helofytenfilter, zodat ook hier de wc kan worden doorgespoeld met hergebruikt en gezuiverd afvalwater. 


Het Radmakershuisje is een zelfstandige vakantiewoning ( 6.60 x 3.80)  met keukenhoek, aangebouwde toilet/doucheruimte en boven een slaapkamer voor 2 personen onder het dak. Achter de slaapruimte is een berghok.

 

Powered by Froala Editor