Educatie  >  Activiteiten  >  Permacultuur in de moestuin

In het kort

Steeds meer mensen raken vertrouwd met permacultuur, willen moestuinieren of hun stadstuin omzetten in een 'eetbare tuin'.

Start op: Apr 2, 2021
Om: 19:30

Duur: 2,5 dag

Prijs: € 250,00
Cursuskosten, Logies en beddengoed, voedsel en drinken zoveel mogelijk van eigen land.

Permacultuur in de moestuin

Dit weekend is opgebouwd uit de beantwoording van al jouw praktische vragen. Of je nu wel of geen ervaring hebt met een moestuin, wel of niet iets weet van permacultuur: je krijgt in dit weekend een heleboel handreikingen en praktische tips om je eigen moestuin te kunnen opzetten. Met een beplantingsplan onder je arm kom je thuis en kun je meteen aan de slag.

 We geven aandacht aan de volgende zaken: 

  • composteren en fermenteren 
  • mulchen ofwel bodem bedekken 
  • eenjarige en/of vaste planten 
  • tuinieren in 'lagen' 
  • ontwerpen van je eigen eetbare tuin of moestuin 
  • zaaien en uitplanten
  • voorkomen van plagen 

Neem de plattegrond van je (moes)tuin mee en we gaan met elkaar aan de slag. Op het terrein van Aarde-Werk 'de Stegge' zijn vele voorbeelden te zien die je vast zullen inspireren en op ideeën brengen.

Powered by Froala Editor

Meld je hier aan