Educatie  >  Activiteiten  >  Permacultuur Design Course

In het kort

Dit wordt je toegang tot integraal duurzaam denken en handelen. In 6 weekenden leer je wat de voorwaarden zijn voor een duurzaam ontwerp van je tuin, je huis, je stad of je stuk land (als je dat hebt).

Start op: Apr 9, 2021
Om: 19:30

Duur: 6 weekenden

Prijs: € 1.335,00
cursuskosten, biologisch vegetarische catering uit eigen tuin, overnachting, beddengoed, koffie en thee tijdens de cursus en het verbliif.
Gea Boessenkool
Gea Boessenkool

Gea is permacultuur teacher, groepswerker en eigenaar/bewoonster van Aarde-Werk de Stegge. Ze geeft rondleidingen, workshops en cursussen bij Aarde-Werk de Stegge.

http://www.aarde-werkdestegge.nl

Permacultuur Design Course

De permacultuur design course is ontworpen door Bill Mollison, de grondlegger van de permacultuur. Van hem en zijn directe leerlingen Lea Harrison en Geoff Lawton heb ik - Gea Boessenkool- de opleiding ontvangen tot docent permacultuur. Sinds mijn eerste PDC in Dronten in 1994 ben ik niet meer gestopt met het leren en toepassen van de permacultuur-principes in alles wat ik doe: hoe ik kook, hoe ons terrein is vormgegeven, welke technieken en duurzame materialen ik toepas... het is allemaal voortgekomen uit die eerste PDC en teacherscourse van Lea Harrison. 

Dat wat ik geleerd heb door de theorie en de eigen praktijk met permacultuurtoepassingen sindsdien, ga ik in deze cursus aan je overdragen, samen met de educatie van Geoff Lawton als we samen naar zijn video's gaan kijken en deze nabespreken. 

We gaan het met elkaar hebben over de ethiek, over water, over bodembeheer, over bomen en klimaat, over ontwerpprincipes en hoe deze toe te passen. 

Het is veel stof, inspirerend om met elkaar  te bespreken en vooral heel leerzaam om toe te passen in de praktijk, op het land, in het water en in de bodem van de Stegge.

Je gaat ook zelf een ontwerp maken van een locatie waar jij (mede) zeggenschap over hebt. Door dit te oefenen, ontdek je wat er allemaal komt kijken bij ene goed permacultuur ontwerp. We bespreken elkaars ontwerpen ook, een leerzame ervaring!

Welkom in een cursus die je nooit meer vergeet. 

Programma per weekend:

24-26 september

8-10 oktober

23-25 oktober

6-8 november

20-22 november

9-11 april 2021

Powered by Froala Editor

Meld je hier aan