Educatie  >  Activiteiten  >  Pianoconcert Erik Huele

In het kort

Start op: May 15, 2022
Om: 15:30
Prijs: € 15,00
pianoconcert met koffie of thee

Pianoconcert Erik Huele

PROGRAMMA:

– Bach: Preludes

– Chopin: Nocturne in F min

– Vroege Werken van Erik Satie: Gymnopédies, Gnossiènnes

– Arvo Pärt: Spiegel im Spiegel

– Erik Huele: Vocalise, Andante


Voor pianist, zanger & componist Erik Huele (Conservatorium Amsterdam en Utrecht, afgestudeerd bij Bert van den Brink en Jasper van ’t Hof) is improvisatie essentieel in zijn spel: de vrijheid om zich in het nu te laten inspireren.

Hij maakte diverse CD’s: o.a. een Satie-album voor cello en piano met cellist Martin Grudaj (de Pers: ”Slow music in optima forma “), Talking Trees – Solo Piano (de Pers: ” een aanrader voor liefhebbers van elegant en mystiek pianospel “) en Traces Mundial met de Flamenco Latin groep Tinto Sol en zangeres Marietta Rust.Daarnaast is hij docent Soulsinging & Qigong en organisator van het Slow Music Festival.
Hij geniet van samen zingen in de Meezingconcerten die hij organiseert. In zijn spel en wekelijkse samenzang-groepen is improvisatie essentieel: omgaan met het onvoorziene, het magische, luisteren naar wat de muziek in je wil.
In 1986 werd hem de Groningse Henry de Wolf Jazzprijs toegekend met lof voor zijn pianospel en organisatorische kwaliteiten.
Hij gaf  concerten in Amsterdam in het Bimhuis en live Radio 4 Spiegelzaal in Concertgebouw en in Zwitserland, Duitsland & Engeland.
Daarnaast stimuleert hij de vreugde van samen zingen en stembevrijding in Soulsinging weekenden en festivals: www.soulsinging.net
Beluister: https://youtu.be/Y7patjDg6eQwww.erikplayssatie.com


Uit de Pers over de Satie CD: ” Slow music in optima forma “. Le Cornu Huele maakte bewerkingen van Satie voor piano en cello en lardeert de uitvoering daarvan met korte improvisaties. Dat werkt heel goed.
De zonder effectbejag gespeelde, warme celloklanken van Martin Grudaj voegen zeker een dimensie toe aan deze verstilde, meditatieve muziek, die door haar monotonie een trance-achtige ervaring teweeg kan brengen.

Powered by Froala Editor

Meld je hier aan