Educatie  >  Activiteiten  >  (h)Eerlijke Eetclub BOEDDHA

In het kort

(h)Eerlijke Eetclub, Voeding volgens de BOEDDHA

Start op: Sep 1, 2021
Om: 0:00

Duur: 1,5 dagen - 1 nacht

Prijs: € 125,00
cursus met overnachting, beddegoed, hand-out en (h)Eerlijk eten
Ellen van den Adel
Ellen van den Adel

Ellen van den Adel heeft een achtergrond in training en coaching op het gebied van duurzaamheid en gedragsverandering. Gezondheid en voeding boeien haar al jaren door het directe effect op het welzijn van mensen en onze leefomgeving. Begin 2015 heeft zij een opleiding tot ‘Health Educator’ gedaan bij Hippocrates Health Institute, één van de meest vooraanstaande opleidingsinstituten in de wereld op het gebied van ‘Raw Living Food & Health’. Daarnaast is zij Mindfulness trainer. Haar doel met de (h)Eerlijke Eetclub is mensen te laten genieten van lekker en gezond eten en tegelijkertijd bewuste keuzes te maken die bijdragen aan een gezonde wereld ook voor toekomstige generaties.

http://www.workonprogress.nl

(h)Eerlijke Eetclub BOEDDHA

Volgens het Boeddhisme zijn er verschillende bronnen die ons voeden. Naast eten en drinken zijn er onze zintuiglijke indrukken die ons voeden, maar ook onze wil en ons bewustzijn. De Vietnamese monnik Thich Nhat Hanh schreef hierover: ‘je lichaam kan niet alleen, op zichzelf, bestaan. Het moet ‘interzijn’ met de aarde, de lucht, de regen, de planten, je ouders, je voorouders’. Tijdens deze (h)Eerlijke Eetclub gaan we voeden vanuit het Boeddhisme ervaren.

Heerlijk eten en gezellig tafelen staan centraal bij de (h)Eerlijke Eetclub, elke keer vanuit een andere invalshoek. Allemaal visies op gezondheid waar je mee kan kennismaken. Wij ontmoeten elkaar op het prachtige land van Aarde-Werk de Stegge waar bloemen weelderig bloeien, groenten en fruit klaar zijn om geplukt te worden en kruidige weilanden met insecten ons verwelkomen. Alle activiteiten van de (h)Eerlijke Eetclub staan in het teken van gezond van lichaam en geest. Aan de eettafel voeren wij het gesprek over de rol van voeding in ons leven, over de aarde en over cultuur.

Programmaonderdelen:

- Boeddhistische rondleiding over het landgoed met verhalen van de boerin

- Samen koken met seizoensingrediënten uit de tuin

- De kracht van ‘het Aarden’ via direct contact met de grond

- Nieuwe, verrassende recepten uitproberen en om mee naar huis te nemen

- Voeden van lichaam en geest vanuit Boeddhistische uitgangspunten

 - Mindfulness en (loop)meditatie in de tuin

- Napraten bij het kampvuur

De volgende dag, om 14.00 uur nemen we afscheid.

Powered by Froala Editor

Meld je hier aan