Educatie  >  Activiteiten  >  (h)Eerlijke Eetclub AYURVEDA

In het kort

(h)Eerlijke Eetclub De kracht van AYURVEDA

Start op: Jul 23, 2021
Om: 13:00

Duur: 1 etmaal

Prijs: € 125,00
cursus met overnachting, beddengoed, hand-out en (h)Eerlijk eten
Ellen van den Adel
Ellen van den Adel

Ellen van den Adel heeft een achtergrond in training en coaching op het gebied van duurzaamheid en gedragsverandering. Gezondheid en voeding boeien haar al jaren door het directe effect op het welzijn van mensen en onze leefomgeving. Begin 2015 heeft zij een opleiding tot ‘Health Educator’ gedaan bij Hippocrates Health Institute, één van de meest vooraanstaande opleidingsinstituten in de wereld op het gebied van ‘Raw Living Food & Health’. Daarnaast is zij Mindfulness trainer. Haar doel met de (h)Eerlijke Eetclub is mensen te laten genieten van lekker en gezond eten en tegelijkertijd bewuste keuzes te maken die bijdragen aan een gezonde wereld ook voor toekomstige generaties.

http://www.workonprogress.nl

(h)Eerlijke Eetclub AYURVEDA

Bij Ayurveda is het van belang om rekening te houden met individuele verschillen in de spijsvertering, de lichaam-geest constitutie, in balans zijn of symptomen herkennen die laten zien dat het lichaam uit balans is. Ook factoren als seizoen, klimaat en levensfase zijn van belang. Je maakt kennis met deze verschillende aspecten en gaat zelf keuzes maken in wat je wel of juist niet eet. Het resultaat is een heerlijk Ayurvedische eettafel, waar je uit haalt wat voor jou op dat moment passend is. Heb je de smaak te pakken? Dan kun je de Ayurvedische benadering na deze kennismaking zelf verder uitdiepen.

Heerlijk eten en gezellig tafelen staan centraal bij de (h)Eerlijke Eetclub, elke keer vanuit een andere invalshoek. Allemaal visies op gezondheid waar je mee kan kennismaken. Wij ontmoeten elkaar op het prachtige land van Aarde-Werk de Stegge waar bloemen weelderig bloeien, groenten en fruit klaar zijn om geplukt te worden en kruidige weilanden met insecten ons verwelkomen. Alle activiteiten van de (h)Eerlijke Eetclub staan in het teken van gezond van lichaam en geest. Aan de eettafel voeren wij het gesprek over de rol van voeding in ons leven, over de aarde en over cultuur.

Programmaonderdelen:

- Rondleiding over het landgoed met verhalen van de boerin over de holistische natuur

- Samen koken met seizoensingrediënten uit de tuin

- Ontdek de kracht van kruiden en tincturen

- Lichte yoga oefeningen en meditatief wandelen in de bloemenweide

- Inzicht in de Ayurvedische levenskrachten, de doshas Vata, Kapha en Pitta

- Nieuwe, verrassende Ayurvedische recepten om mee naar huis te nemen

- Napraten bij het kampvuur

De volgende dag nemen we om 14.00 uur afscheid.

Powered by Froala Editor

Meld je hier aan