Educatie  >  Activiteiten  >  Concert: Duo 'Perles Sonores'

In het kort

Een niet te missen muzikaal evenement met duo 'Perles Sonores' waar onze innerlijke gevoelswereld de natuur in al haar facetten weerspiegelt en je volop kan genieten van alles wat Aarde-Werk de Stegge te bieden heeft. Inloop: 15u, concert: 15.30u.

Start op: Aug 29, 2021
Om: 15:00
Prijs: € 25,00
Concert, thee en versnaperingen uit de tuin, geniet-tijd op het land
Pauline Schenck
Pauline Schenck

Pauline Schenck studeerde hoofdvak klavecimbel aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam, waar met name Anneke Uittenbosch en Ton Koopman haar leermeesters waren. Veel inspiratie putte zij bijvoorbeeld ook uit de begeleidingsklassen bij zanger Max van Egmond.Na haar studie woonde Pauline geruime tijd in Zweden, waar ze behalve als klaveciniste ook werkte als coach van zangers, en als docent barokke uitvoeringspraktijk aan de muziekhogeschool van Hjo. In Zweden verdiepte zij zich ook in het orgelspel. Zij was enige jaren cantor van het prachtige barokkerkje van Brämhult.Terug in Nederland bouwde Pauline Schenck in Arnhem een bloeiende lespraktijk op; zij geeft naast klavecimbelles ook continuolessen, en coacht een aantal barokensembles.Pauline is als klaveciniste actief in vele kamermuziekformaties, zoals La Forlana (traverso, barokcello en klavecimbel), Les Basses Unis (gamba,barokcello en klavecimbel )en The Great Charm (blokfluiten en b.c) Daarnaast is zij een veelgevraagd continuospeelster bij koren en orkesten, en vaste continuospeelster van het van-Wassenaerconsort

http://www.paulineschenck.nl/

Dominica Eyckmans
Dominica Eyckmans

Muziek is een essentieel en helend 'ingrediënt' van dit magische terrein. Alles is frequentie, 'nada brahma'. Musica Dominica is gepassioneerd door hoe natuur en 'innerlijke natuur' met elkaar verbonden zijn, hoe klank dit tastbaar maakt, en hoe alle aspecten van muziek ons kunnen helpen dit te ervaren. Ze neemt je met haar altviool, harpen, stem, ....op speelse en toch intense manier steeds weer mee op verrassende reizen, zowel tijdens de concerten als haar 'Muziek, Natuurlijk! - klank-shops.

http://dominica-eyckmans.com

Concert: Duo 'Perles Sonores'

Duo "Perles Sonores" (Dominica Eyckmans en Pauline Schenck) tovert in de Schoppe een parelende regenboog aan muzikale kleuren tevoorschijn met altviool, klavecimbel, stemmen en harpen, guitigheid en diepigheid, inspiratie, improvisatie en... jouw participatie!
.... en misschien vertelt Gea  weer op haar onnavolgbare wijze een verhaal....
Tijdens de pauze kan je genieten van een heerlijk kopje thee en versnaperingen uit de tuin....
Kortom, een niet te missen evenement waar onze innerlijke gevoelswereld de natuur in al haar facetten kan weerspiegelen... en je volop kan genieten van alles wat Aarde-Werk de Stegge te bieden heeft.

Een korte impressie van het concert dat ze in september 2020 gaven, mét publieksparticipatie:

In verband met de Covid regels kunnen we met maximaal 10 mensen in de ruimte verblijven, dus reserveer tijdig je plek!


Wil je BeschermEngel van onze Aarde-Werk Kunstenaars worden? Dat kan hier.

            
                                                            

Duo Perles Sonores 

                       

Na vele jaren samen musiceren in het Van Wassenaer Consort ontstond de wens om als trio onze solistische capaciteiten meer te ontplooien. De niet voor de hand liggende combinatie van altviool/zang/kleine harp en klavecimbel/orgel schept een wereld vol verrassingen, interessante uitdagingen en fascinerende mogelijkheden. Door onze inventiviteit en compositorische kwaliteiten worden o.a. bekende werken in een nieuw jasje gestoken. 

                       

Ensemble Perles Sonores bestaat uit: Dominica Eyckmans: altviool/zang/kleine harp, composities, en Pauline Schenck: klavecimbel/orgel. 

                       

Onze naam “Perles Sonores”betekent letterlijk “klankparels”. Ten dele komt hij voort uit onze voorliefde voor barokmuziek. Het woord barok komt immers van het Portugese woord “Barocco”, wat “onregelmatig gevormde parel” betekent. Maar nog ouder is het Italiaanse woord „Barocco”, waarmee in de Middeleeuwen een „obstakel in de logica” werd bedoeld. En dat sluit dan weer mooi aan bij onze gedrevenheid om ons geenszins tot louter barok te beperken, maar van de eigenzinnige combinatie gebruik te maken om nieuwe en onverwachte klankparels te ontdekken en te scheppen. 

                       

Perles Sonores zal met haar contrasterende klankkleuren en originele programmering de luisteraar zeker aangenaam verrassen. 

                                               
        

    

Powered by Froala Editor

Meld je hier aan