Educatie  >  Activiteiten  >  Je levensthema schilderen

In het kort

Maak zelf je verf met natuurlijke pigmenten en schilder hiermee je eigen (levens)thema.

Start op: Jul 29, 2021
Om: 11:00

Duur: 3 dagen

Prijs: € 295,00
cursus, alle materialen, logies en catering.
Ingeborg van Dijk
Ingeborg van Dijk

Van jongs af aan zijn natuur en tekenen mijn passie. Ik struinde in de natuur en wilde er alles van weten. Ik volgde de opleiding natuurgids, woonde jaren in een bos en geniet van buiten zijn. Toen de Opleiding Genezend Tekenen in Zutphen op mijn pad kwam, vielen veel puzzelstukjes op zijn plaats en kon ik tekenen, natuur én mensen combineren. Inmiddels ben ik Tekentherapeut, Coach Beeldend en Holistisch Tekendocent en geef ook les op bovengenoemde opleiding in alle studierichtingen. Ik geef cursussen en workshops en ontwikkelde het Natuurcoachspel. Het boeiende vind ik dat de tekentaal altijd informatie geeft over je bewuste én je onbewuste Mensen enthousiast maken, kennis delen, tekenen, mijn liefde voor de natuur, coachen van mensen en de expertise op het gebied van tekentaal breng ik graag samen. Mijn tekenpraktijk heet dan ook: De Beeldernis, een samenvoeging van “Wildernis” en “Beelden”

http://www.coachenmettekeningen.nl

Je levensthema schilderen

"Gebruik maken van natuurmateriaal en onderzoeken wat ik er mee zou kunnen doen met tekenen en schilderen vind ik inspirerend en ook: je eigen verhaal dat van binnen zit, naar buiten brengen. Met zelf gemaakte verf je eigen (levens)verhaal vertellen, daar is de Aboriginalkunst bij uitstek geschikt voor!”

Het programma:

Donderdag:

We starten donderdag met een kennismaking waarbij we ook gaan tekenen.

De rest van de dag besteden we aan het verzamelen en zelf maken van pigmenten van natuurlijke materialen.

Vrijdag:

Een introductie over aboriginalkunst en hoe je daarmee je verhaal kunt vertellen. We gaan  van de pigmenten de verf maken en daarmee stap voor stap een schildering maken n.a.v. een eigen thema, wens of doel. We kijken samen naar de schilderingen en ik neem je graag mee in de beeldtaal: hoe kun je kijken naar de kleuren, de symboliek, de energie en wat betekent de plek op je schildering. Door daar vragen over te stellen kom je meer te weten over het verhaal in je schildering: en dat verhaal gaat over jou!

‘s Avonds kun je kiezen of je mee wilt doen aan het leggen van een eigen numerologische mandala van natuurmaterialen

Zaterdag:

Aan de hand van de inzichten van de vorige dag ga je op pad op het terrein, je krijgt een aantal gerichte vragen mee en bij terugkomst een teken-of schilder opdracht op maat, die voor iedereen verschillend kan zijn met divers materiaal. Deze bekijken we weer en tenslotte vertalen we dat naar een heel concrete stap waar je na deze 3-daagse mee aan de slag kunt.

Powered by Froala Editor

Meld je hier aan