Educatie  >  Activiteiten  >  Ivette's Klankworkshop 28/8

In het kort

Zou je graag vrijer willen zingen? Laat je dan inspireren door de natuur en leer onder begeleiding van zangpedagoge Ivette van Laar op unieke wijze meer uit je klank te halen!

Start op: Aug 28, 2020
Om: 10:00
Prijs: € 72,50
Workshop, consumptie, biologische lunch
Ivette van Laar
Ivette van Laar

Ivette van Laar is een eigenzinnige zangeres en zangpedagoge die de verbinding tussen klank, mens en aarde als wezenlijk ervaart. Ze studeerde zang aan de conservatoria van Enschede en Arnhem en volgde de opleiding aan het Lichtenberger-Institut te Duitsland om erkend Lichtenberger zangpedagoge te kunnen worden. Ze heeft een bloeiende les èn concertpraktijk.

http://www.klanktuin.nl

Ivette's Klankworkshop 28/8

Waarom zingen in de natuur?

Zingen doe je met je hele lichaam. Je klank reageert op invloeden van zowel buitenaf als binnenuit. De natuur is één grote verzameling aan indrukken van kleuren, geuren, smaken, vormen, structuren en geluiden. Alles wat je ziet, hoort, ruikt, voelt of beleeft doet wat met jou en daarmee met je klank. 

Op het moment dat je in dialoog treedt tussen je eigen lichaam, dat wat de natuur in je oproept en je klank, zul je nieuwe wegen ontdekken naar meer vrijheid in het zingen.


Wat kun je verwachten?

De workshop wordt gegeven bij Aarde-werk de Stegge te Kotten in de omgeving van Winterswijk. Deze prachtige plek biedt een inspirerende omgeving, waar je volop en vrij kunt experimenteren met jouw klank. Ivette geeft de workshops op een verrassende en verdiepende manier vorm. Zij zoekt in haar dagelijks leven naar inspiratie in de natuur, heeft dit met het zingen verbonden en past dit toe bij het lesgeven, vanuit de Lichtenberger Methode.


We gaan met een groepje van maximaal 4 mensen aan de slag. Er wordt zowel gezamenlijk als individueel gewerkt. Voornamelijk aan klank en de ontwikkeling hiervan. Je zult vooral leren en ervaren door te doen. Daarbij maakt het niet uit hoeveel ervaring je hebt met zingen. Er is gelegenheid je voor de ochtend of voor de middag in te schrijven.


We zijn voornamelijk buiten, maar afhankelijk van het weer kunnen we ook gebruik maken van de cursusruimte de Schoppe. We raden je aan kleding te dragen waarin je makkelijk beweegt en die past bij het weer. Draag schoenen die ook vies mogen worden.

Powered by Froala Editor

Meld je hier aan